RAVINTOLASUUNNITTELU

   

Ravintolasuunnittelua alusta loppuun.

Valot ja varjot, kulkureitit, mittasuhteet, toimivuus, pöydän pinnan materiaali, kalusteiden koko, akustiikka, valojen riittävyys, yksityiskohdat, pintamateriaalit, somisteiden rytmitys, vessojen sisustus, ravintolan kutsuvuus ikkunoiden läpi kadulle, lattiamateriaalin turvallisuus ja helppohoitoisuus, kalustelayout, tunnelma, hyllytilan riittävyys, istumamukavuus, silmänilot, kulkureittien selkeys, tarpeellinen intiimiys pöydästä toiseen, baaritiskin vetovoimaisuus, budjetti, ELÄMYKSEN TUOTTAMINEN JA TUNNELMA sekä hyvin paljon muuta kuuluu ravintolasisustuksen luomiseen ja toteuttamiseen.

Ravintoloiden suunnittelu on yksinkertaisesti sanottuna hemmetin kivaa, mielenkiintoista ja vaativaa – NAUTIN SIITÄ! Transformoida ravintolan omistajan fiilis uudesta ravintolastaan oikeaksi konkreettiseksi ravintolaksi kalusteineen ja tiskeineen on iso projekti, huikea mielenkiintoinen matka eri osaajien kanssa.

Tilan, ravintolan voi sisustaa lukemattomilla eri tyyleillä, sävyillä ja tunnelmilla mutta tärkeää on kuunnella asiakasta. Mitä hän haluaa nähdä ja tuntea astuessaan uuteen ravintolaansa? Jos hän ei osaa siihen vastata olen hyvä luomaan mielikuvia, tunnelmia. Teen tiloista aina ensimmäisenä moodboardin- tunnelmataulun näyttämään suunnan mihin mennään ja mikä tulee olemaan valmiin tilan tunnelma. Ravintolasuunnittelussa on hyvin tärkeää valita SE punainen lanka mitä seurataan alusta loppuun kaikessa! Valinnanvaraa on niin paljon. Tila/ sisustussuunnittelijana minun työni on pitää SE punainen lanka visusti käsissäni jotta lopputuloksesta tulee ravintola missä ihmisen on hyvä olla sekä asiakkaana että työntekijänä.